zondag 20 augustus 2017
RTV-Arnhem Twitter RTV-Arnhem YouTube RTV-Arnhem Facebook

Actueel

Organisatie World Living Statues is er klaar voor

Gepubliceerd op: 18-08-'17 redacteur: Maarten Venhovens

Trots is de Arnhemse organisator Robin Hagen als hij terugkijkt naar wat zijn idee 14 jaar geleden internationaal teweeg heeft gebracht voor de straatkunst Living Statues. Hagen wilde van het kleine NK living statues dat in Arnhem georganiseerd was een WK maken. Maar hoe. Door een vliegtuig te pakken en in Barcelona, Wenen, London, New York, Madrid letterlijk deze straatkunstenaars van de straat te plukken en ze naar Arnhem te vliegen voor de eerste editie van het World Living Statues festival. Zijn idee werd een grandioos succes. Honderdduizenden bezoekers en wereldwijde aandacht. Het vormde direct de basis van nog vele edities in Arnhem maar ook ver buiten de grenzen kreeg het World Living Statues gevolg. Kleinere festivals in Nederland kwamen als paddenstoelen uit de grond. Maar ook Roemenië, Israël, België, Portugal, Duitsland, Polen en de Oekraïne volgden met festivals voor Levende standbeelden.

Lees verder...

Burgers’ Zoo komt met 360 graden videogame

Gepubliceerd op: 18-08-'17 redacteur: Maarten Venhovens

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft een zelfbedachte 360 graden video fotosafari game ontworpen: Burgers’ Zoo Snapshot. Spelers krijgen de opdracht om de mooiste dierenfoto’s te maken in het Arnhemse dierenpark voor een foto-expositie. Als fotograaf ga je in een 360 graden omgeving op zoek naar bijzondere gebeurtenissen om te fotograferen. Het doel van de game is om de inhoudelijke bekendheid van het park op interactieve wijze te vergroten onder de jeugd. Het Arnhemse dierenpark kent een hoge naamsbekendheid, maar qua inhoudelijke bekendheid valt nog de nodige terreinwinst te boeken. Kinderen maken op een educatieve en speelse manier kennis met het dierenrijk en proberen Burgers’ Zoo thuis of op de achterbank van de auto alvast uit.

Lees verder...

Airborne at the Bridge ontvangt 20.000e bezoeker sinds de opening

Gepubliceerd op: 18-08-'17 redacteur: Maarten Venhovens

Airborne at the Bridge is inmiddels vier en een halve maand open voor publiek en ontving op 17 augustus de 20.000e bezoeker. “Het is zo belangrijk dat het verhaal van de Slag om Arnhem en de vele – vaak jonge – offers die zijn gebracht voor onze vrijheid, verteld blijft worden. Daarom zijn we zo blij met Airborne at the Bridge en al helemaal met het onverwacht grote aantal bezoekers. Fijn te zien dat onze geschiedenis leeft”, aldus Gerrie Elfrink wethouder van Cultuur en Erfgoed gemeente Arnhem.

Lees verder...

Meer Actueel

TV Gemist
TV Gids
Volgende dag
Vorige dag
Tijd
Programma
Radiogids
Volgende dag
Vorige dag
Tijd
Programma
Frequenties: Kabel 93.1, FM 105.9, TV kanaal 256 MHZ, Ziggo Digitale TV Kanaal 36
Design en ontwikkeling: HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)