Live Live

‘Deze cijfers hebben een directe invloed op de woningmarkt’

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 16:01

‘Deze cijfers hebben een directe invloed op de woningmarkt’

Van de ongeveer 80 duizend huishoudens die Arnhem telt, is bijna de helft alleenstaand. In de rest van Nederland bestaat maar een derde uit eenpersoonshuishoudens. Dit blijkt uit cijfers van ‘Staat van de stad’.

“Ik was niet geschrokken van de cijfers, maar ze zullen wel een directe invloed hebben op bijvoorbeeld het gebied van wonen”, vertelt wethouder van wonen Ronald Paping. “We zullen kleinere huizen moeten bouwen en rekening moeten houden met het toenemende aantal alleenstaande. Er moet op veel gebieden ingespeeld worden, omdat de woningbehoefte van de Arnhemmer aan het veranderen is.”

De wethouder noemt enkele maatregelen die de gemeente Arnhem zal nemen. “Je kunt bijvoorbeeld in meerdere mate aan woningsplitsing doen, waarbij je een bestaande woning als het ware splitst in twee huizen zodat er twee alleenstaande kunnen wonen. In de huidige woningbouwplannen zijn deze cijfers al inbegrepen. Er gaan flats voor een- en tweepersoonshuishoudens gebouwd worden en er zijn veel kantoren verbouwd zodat er alleenstaanden kunnen wonen. Hierbij houden we ook rekening met de huisvesting van ouderen”, vertelt Paping.

Deel deze pagina: