Live Live

'Als alles goed gaat kunnen we eind dit jaar beginnen met bouwen'

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 16:01

'Als alles goed gaat kunnen we eind dit jaar beginnen met bouwen'

Projectontwikkelaar BPD heeft recentelijk de kunstbenodigheden winkel Peter van Ginkel gekocht. De bouw aan het Cobercokwartier is nu al enige tijd aan de gang, maar er lijkt voortgang in te zijn.

“Het bestemmingsplan is in orde en die willen we komende maand in procedure brengen, vertelt Henrie Schimmel, projectmanager BPD. “De Peter van Ginkel winkel was een klein obstakel, maar samen met hen zijn we tot een overeenkomst gekomen. We gaan het oude pand van Van Ginkel handhaven en hebben de aanpassingen verwerkt in het plan. Als de gemeente dit goedkeurt kunnen we hier ook mee beginnen, zodat het plan van de huisvestigingen dat nu ligt ook dit jaar in verkoop kan gaan.” 

De plannen voor het grondgebied aan de Rijn zijn al enige tijd bekend. Het is eind 2016 verkocht aan projectontwikkelaar BPD die een aantal plannen had. Ze willen ten eerste de oude melkfabriek renoveren. Daarnaast hebben ze het gekocht om op het gebied om de fabriek heen nieuwbouwhuizen te plaatsen. Daar moeten ruim 250 nieuwe woningen komen, waaronder appartementen en vaste huizen.

Projectontwikkelaar zegt de situatie in controle te hebben en verwachting dat de eerste paal eind dit jaar de grond in kan gaan.

Deel deze pagina: