Live Live

'Arnhem koploper vergrijzing'

Gepubliceerd: Zaterdag 10 februari 2018 09:41

'Arnhem koploper vergrijzing'

Het aantal ouderen in Arnhem zal de komende tien jaar met 40 procent toenemen. Volgens deskundigen van onderzoeksinstituut Platform 31 komen steeds meer 80-plussers aan. Arnhem vergrijst harder dan vergelijkbare steden en is koploper in Gelderland.

Dat biedt ook kansen. Dat zegt Koos van Dijken van Platform 31. Volgens hem hoeft de vergrijzing zeker geen probleem te zijn. “Laat ouderen vooral ondernemen en aan het werk blijven.”

Platform 31 adviseert daarnaast dat er meer focus moet komen op goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Ook moet Arnhem zich meer profileren als duurzaamheidsstad. De aankomende 10 jaar zal Arnhem met zo’n 2 tot 3 procent krimpen in potentiële werknemers terwijl het aantal mensen met een uitkering zullen toenemen met 26 procent.

Ook zijn er andere zorgen over de toekomst. Er komen steeds meer kwetsbare Arnhemmers bij. Waar vooral eenzaamheid en oudere zorgmijders een grote rol gaat spelen in het sociale domein. Door vooral nabijheid en zekerheid te organiseren, zal de sociale kloof tussen arm en rijk en onvrede bij de Arnhemmer afnemen.

Deel deze pagina: