Live Live

'Arnhem moet meedoen met proef hennepteelt'

Gepubliceerd: Maandag 09 oktober 2017 23:28

'Arnhem moet meedoen met proef hennepteelt'

Arnhem moet meedoen aan een proef met gereguleerde teelt van hennep. De lokale afdelingen van D66, de PvdA en de Partij voor de Dieren hebben maandag aan burgemeester Ahmed Marcouch gevraagd om een aanmelding hiertoe voor te bereiden. Die zei dit direct toe, aldus D66 Arnhem.

Op 7 oktober 2017 meldden verschillende landelijke media dat het kabinet een pilot zal toestaan die een aantal gemeenten de mogelijkheid biedt een proef met legale ‘wietteelt’ te houden. Een beperkt aantal gemeenten mag hieraan deelnemen. Als het aan de drie partijen ligt, is Arnhem een daarvan.

In december 2016 nam de gemeenteraad een motie aan voor een proef met het kweken van de geestverruimende plant. Maar landelijke regels zaten zo’n experiment tot nog toe in de weg. “Keer op keer sprak de Arnhemse raad zich uit voor gereguleerde teelt”, zegt fractievolger Susan van Ommen van D66. “Het lijkt erop dat het nieuwe kabinet de ruimte voor zo’n proef nu eindelijk biedt. Arnhem hoort hier als centrumgemeente natuurlijk bij.”

Hoewel de verkoop en het gebruik van softdrugs wordt toegestaan, is de teelt en levering van softdrugs aan coffeeshops verboden. Dit brengt grote risico’s met zich mee: voor de volksgezondheid door het ontbreken van kwaliteitscontrole en voor de veiligheid door het brandgevaar van illegale kwekerijen.

Deel deze pagina: