Live Live

'Arnhem samen' onder 23 meter hoge kerstboom Gele Rijdersplein

Gepubliceerd: Donderdag 07 december 2017 11:58

'Arnhem samen' onder 23 meter hoge kerstboom Gele Rijdersplein

In de periode van 17 tot en met 27 december kunnen Arnhemmers samenkomen op het Gele Rijders Plein. Iedere dag om 17.00 uur wordt daar het licht van een grote kerstboom ontstoken. Tot 18.00 uur kan iedereen onder het motto 'Arnhem Samen' genieten van gratis muziek, soep, oliebollen en glühwein.

De kerstboom op het Gele Rijders Plein wordt een echte attractie. Het is een opgebouwd raamwerk in de vorm van een kerstboom die op een bijzondere manier wordt aangelicht. De circa 23 meter hoge boom zal van verre te zien zijn en vormt een baken van licht in deze donkere tijden. Wethouder Ine van Burgsteden is enthousiast: "Het Gele Rijders Plein wordt de komende periode een plek van samenkomen en ontmoeten. Helemaal volgens de kerstgedachte."


Ondernemers in het gebied zijn volgens haar ook enthousiast en verbinden zich met inspanningen en initiatieven aan het idee. "Ook verschillende maatschappelijke organisaties en bewonersgroepen hebben zich bij het initiatief aangesloten. Het sociale gezicht van onze stad wordt zo heel zichtbaar."

De dagelijke bijeenkomst bij de kerstboom is voor alle Arnhemmers. Elke dag zal het licht worden ontstoken door een prominente Arnhemmer zoals burgemeester Ahmed Marcouch, Tiny Visser van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem en Astrid Elferink, één van de vrijwilligers van de Eusebiuskerk die dit jaar als groep de vrijwilligersprijs heeft gewonnen. Een plek voor een 'selfie' met de kerstboom is er ook. En mede dankzij de samenwerking met Arnhem Top2000-stad is ook de muzikale omlijsting voor een belangrijk deel ingevuld.

De eerste keer dat de kerstboom ontstoken wordt is op zondag 17 december. Dat valt samen met de kerstmarkt die op die dag in de Arnhemse binnenstad van start gaat. Wethouder Ine van Burgsteden zal als eerste de kerstboom in het licht laten baden.

Deel deze pagina: