Live Live

'Blauwe en Groene Golven kunnen prima samen'

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 16:23

'Blauwe en Groene Golven kunnen prima samen'

Behoud van de Blauwe Golven en vergroening van het gebied bij Roermondsplein kunnen prima samengaan. De Werkgroep Behoud Blauwe Golven stelt dat het ontwerp van kunstenaar Peter Struycken daar flexibel genoeg voor is. “Daardoor kan Blauwe Golven nu en in de toekomst aan veranderende omstandigheden worden aangepast.”

Ook is een vervanging van blauwe golven voor groene golven niet goedkoper dan het behoud van het grote landschapskunstwerk, vindt de werkgroep. Zo bestrijden ze de stelling van een door de gemeente ingehuurd bureau dat alle stenen moeten worden vervangen.

“Hoogstens het meest intensief gebruikte deel van Blauwe Golven, een vijfde van het totale oppervlak, is aan vervanging toe”, stellen ze. Lagere kosten zijn ook mogelijk als het gaat om de fontein. “Net als Peter Struycken pleiten wij voor een fontein die zuiniger is wat betreft water- en energieverbruik.”

Op woensdag vindt in het Arnhemse gemeentehuis een openbaar gesprek plaats over behoud of sloop van Peter Struyckens omgevingskunstwerk Blauwe Golven. Voor- en tegenstanders zullen aan het woord komen. Een week later, op woensdag 28 november, neemt de Arnhemse gemeenteraad een beslissing.


Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt voor behoud van het kunstwerk uit 1977 aan het Roermondsplein bij de Nelson Mandelabrug.

Deel deze pagina: