Live Live

'Drugsoverlast Klarendal neemt weer toe'

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 15:51

'Drugsoverlast Klarendal neemt weer toe'

Bewoners van Klarendal constateren dat de drugsoverlast in de wijk weer toeneemt, na jaren. Het bewonersoverleg heeft die signalen ook binnen gekregen. Bewoners zien bijvoorbeeld zelf dat er op een scooter iets werd afgegeven, dat er op straat een pakje werd afgegeven en dat medebewoners zelf dealen.

Op deze manier is deze overlast in kaart gebracht. In 1989 was de drugsoverlast in hoge mate aanwezig. Er is vervolgens hard gewerkt door verschillende partijen om drugsoverlast in Klarendal aan te pakken, want ‘het was geen prettige fijne wijk om te wonen en daar willen we niet weer naar toe’.

Dat zegt opbouwwerker Rob Klingen. "Daarom hebben we gezegd: we gaan snel aan de bel trekken, omdat we de leefbare wijk willen behouden."


Destijds was vooral de locatie Velperpoort ermee bekend. De drugsoverlast vond vooral plaats aan de Velperpoort. In de loop van de jaren is die mooi opgeknapt. Er zijn diverse mooie nieuwe cafés geopend. Het lijkt er dus op dat de drugsoverlast zich heeft verplaatst naar andere plekken in Klarendal. "Dit is verontrustend", vindt Klingen.

In samenwerking met de politie, bewonersoverleg, de woningbouwvereniging en ondernemersvereniging pakt de buurt dit aan, vult hij aan. "Want de politie neemt dit serieus en werkt graag met ons samen. De woningbouwverenging neemt de overlast ook serieus. Op deze manier bundelen we de krachten door bijvoorbeeld heel concreet de plekken waar er gedeald wordt onaantrekkelijk te maken door te zorgen voor verlichting. "

De overlast is niet zodanig als destijds in 1989, benadrukt Klingen. "Maar we willen voorkomen dat het wordt zoals het was, daarom is dit onze agendapunt en daarom zijn we alert. We willen de huidige leefomgeving behouden. Gelukkig is er ook budget bij team leefomgeving en bij de bewonersoverleg om onze plannen te realiseren."
 
Foto: CC0

Wijkopbouwwerker Rob Klingen:"Druggebruik is nooit echt weggeweest."

Deel deze pagina: