Live Live

'Duurzame innovatie zet regio Arnhem op de kaart'

Gepubliceerd: Vrijdag 24 mei 2019 17:14

'Duurzame innovatie zet regio Arnhem op de kaart'

Als onderdeel van de Dutch Technology Week werd donderdag het duurzaamheidsfestival “The future of us” gehouden in de Kleefse Waard. Het event is bedoeld voor en door ondernemend Gelderland om technische innovaties en duurzame vernieuwingen te laten zien en kennis daarover uit te wisselen.

In de industriële setting van het bedrijventerrein was een aantal hallen ingericht voor verschillende kennissessies over waterstof, human capital en biomassa en een aantal plenaire momenten. Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen van Radboud Universiteit Nijmegen sprak over een nieuwe tijd met een nieuwe economie: de WEconomy.

Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris, vertelde over het belang van een stimulerend ondernemersklimaat en wat innovaties zoals bijvoorbeeld het toepassen van waterstof, voor ons allen kunnen betekenen in het dagelijks leven. 

Tevens was er een productenmarkt met innovaties op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing: van meubilair tot waterstofauto’s en zelfs toiletpapier. Ook een aantal Arnhemse ondernemers nam deel.

Dat het Gelderse ondernemersklimaat een goede voedingsbodem is voor allerlei technische innovaties en vernieuwingen valt ook op in Europa. Eerder in deze Dutch Technology Week werd de European Entrepreneurial Region award (EEP) uitgereikt. Deze award heeft vooral een ceremoniële functie, maar doordat het veel publiciteit en evenementen genereert, zet het onze regio duidelijk op de Europese kaart.

Belangrijkste speerpunten voor onze regio zijn food, health en energie. Maar is ook financiële stimulans. Zo hoopt H2Drive, een gezamenlijk initiatief van een aantal Gelderse en Arnhemse organisaties waaronder Kiemt, Hyundai Herwers Groep en H4lease, een aanzienlijke subsidie van de Provincie binnen te slepen als er voor 2022 meer dan 90 waterstofauto’s in onze regio rondrijden.

Met zo’n 400 bezoekers noemde Luc Kikkert van Kiemt, samen met IPWK de organisator van het evenement, het eerste duurzaamheidsfestival een groot succes.

Deel deze pagina: