Live Live

'Fietsafhandelcentrale' verwijdert 'weesfietsen' bij Willemsplein en Arnhem CS

Gepubliceerd: Vrijdag 22 maart 2019 10:38

'Fietsafhandelcentrale' verwijdert 'weesfietsen' bij Willemsplein en Arnhem CS

Staat uw fiets ergens tegen een paaltje? Gauw ophalen, anders doet Afac dat binnenkort. Deze Algemene Fiets Afhandel Centrale verwijdert in opdracht van de gemeente dinsdag 26 maart alle 'weesfietsen'.

Als eerste actie hebben gemeentemedewerkers rondom het Willemsplein en het Centraal Station fietsen gelabeld met een blauwe sticker, laat de gemeente Arnhem weten. Het gaat om fietsen waarvan ze vermoedt dat dit weesfietsen zijn.

Op deze sticker staat de maximale stallingstermijn van 28 dagen vermeld. In totaal zijn 400 fietsen gelabeld. Deze eerste actie is na 28 dagen op dinsdag 19 maart afgelopen.

Dinsdag de 19e zijn medewerkers weer gaan kijken. "Wanneer de blauwe sticker na 28 dagen nog op de fiets zat, werd de sticker vervangen door een geel exemplaar", aldus een gemeentewoordvoerder. "Hierop staat aangegeven dat de fiets is aangemerkt als weesfiets en na zeven dagen wordt verwijderd. Deze gele sticker is op 19 maart op de weesfietsen geplakt."

Op 26 maart worden de nog steeds aanwezige weesfietsen met gele sticker opgehaald door Afac, zo luidt de waarschuwing Het 'fietsenweeshuis' is een depot aan de Nieuwe Kade 26. "Daar wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of de fiets als gestolen staat geregistreerd. Ze blijven 3 maanden in het depot staan en kunnen dan worden opgehaald door hun rechtmatige eigenaar. "Wie vermoedt dat zijn fiets door de Afac is opgehaald, kan met deze dienst contact opnemen.

 

Foto: gemeente Arnhem (FB)

Deel deze pagina: