Live Live

'Koepel wordt hotel met horeca'

Gepubliceerd: Woensdag 24 april 2019 12:28

'Koepel wordt hotel met horeca'

De koepelgevangenis krijgt een horecabestemming. De voormalige Penitentiaire Inrichting De Berg aan de Wilheminastraat krijgt volgens de eigenaren een 'hotel- en horecafunctie'.

Vorig jaar werd bekend dat de Koepelgevangenis in Arnhem werd overgenomen door Ter Steege Gebiedsontwikkeling en Explorius Vastgoedontwikkeling. Woensdag hebben deze partijen een samenwerking met horeca-exploitant EHM Group bekendgemaakt.

Het gebouwencomplex in de wijk Lombok verrees in 1886. Het bakstenen gevaarte is een ontwerp van architect Willem Metzelaar (1849-1918). Tot 2013 deed het dienst als gevangenis. In 2015 was het een tijdelijke opvang voor vluchtelingen. Sindsdien zijn er onder meer zogeheten 'prison-experience'- activiteiten gehouden.

De eigenaren zeggen dat ze uitgebreid in overleg zijn met de buurt over de invulling van het complex. Wouter Dekker van EHM zegt dat het streven is om de deuren voor het publiek te kunnen openen in het derde kwartaal van 2021. EHM is ook eigenaar van onder meer Hotel Haarhuis.

Foto: Ter Steege Gebiedsontwikkeling

Deel deze pagina: