Live Live

'Los overlast jongeren rond station op met jongerenwerkers'

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 13:47

'Los overlast jongeren rond station op met jongerenwerkers'

Jongerenwerkers moeten overlast van pubers rond Arnhem Centraal aanpakken. Dat stelt Steffenie Pape (VVD Arnhem) in het radioprogramma Arnhem Aktueel. Volgens ouders van diverse jongeren is sprake is van drank- en drugsmisbruik rondom het station.

Het VVD-raadslid heeft samen met haar collega Sabine Andeweg (D66 Arnhem) vragen gesteld aan het Arnhemse college van Burgermeester en Wethouders. In de uitzending van donderdag stelt ze 'dat het niet alleen gaat om een drankje en een jointje, maar dat er ook gedeald wordt'. Een eerdere inzet van jongerenwerkers bij dit soort problemen werkt elders goed, zegt Pape.

Wijkagent Hendrik Spoelman surveilleert al rond het station en ziet dat het er vooral op de zaterdagavond druk is. “Als er sprake is van een overtreding , bijvoorbeeld van blowen op straat, dan treden we op en zorgen we dat de ouders ook worden geïnformeerd.”

Het Arnhemse politieonderzoek heeft Pape op het idee gebracht om een jongerenwerker in te roepen om zich met deze problematiek bezig te houden.  “Natuurlijk zijn ouders verantwoordelijk, maar op het moment dat zij de grip verliezen is het belangrijk dat wij er als gemeenschap voor zorgen dat het probleem niet structureel wordt.”

Of het zo is dat de inzet van jongerenwerkers voorbarig is omdat de jongeren op zich geen hulpvraag hebben en dit wellicht een leeftijdsfase tijdens het opgroeien is: “Dat is nog maar de vraag. Een jongerenwerker kan dit juist gaan onderzoeken en zien of er sprake is van een hulpvraag."

Deel deze pagina: