Live Live

'Opbrengst parkeren Spijkerkwartier ten goede aan wijk'

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2017 16:58

'Opbrengst parkeren Spijkerkwartier ten goede aan wijk'

Opbrengsten van betaald parkeren in het Spijkerkwartier moeten ten goede komen aan verbeteringen in de wijk. Jan Trooster heeft samen met wijkgenoten mede het parkeerplan voor het stadsdeel ontwikkeld. Zij vormen de Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier. "Het geld moet niet in de kas van de gemeente verdwijnen", vindt Trooster.

De opbrengsten zouden naar de handhaving van het parkeerbeleid moeten gaan. Dat is volgens Trooster al een fors deel. "Er zijn klachten over. Mensen parkeren illegaal en verkeerd. Daar wordt nu niets aan gedaan."

Verder gaat de werkgroep voor meer parkeerruimte zorgen voor de bewoners, belooft Trooster. "Dan kan iedereen daadwerkelijk parkeren in zijn eigen wijk. Wij willen voorkomen dat er wachtlijsten komen."

De bedoeling is dat er voldoende capaciteit is en dat omliggende wijken geen last hebben van auto's uit het Spijkerkwartier, verzekert Trooster. "We zien nu dat mensen in de wijk komen wonen, lang moeten wachten op een vergunning en hun auto niet kunnen parkeren in de wijk."

Het plan moet wel passen bij het huidige gemeentelijke beleid. Als de bewonersgroep er niet was geweest, was er allang betaald parkeren in de hele wijk geweest, stelt Trooster. "Overal rond het centrum wordt betaald parkeren ingevoerd. Wij zorgen dat de huidige vrije parkeerplaatsen er voor de wijkbewoners komen."

Deel deze pagina: