Live Live

'Park Sonsbeek lijdt onder evenementen'

Gepubliceerd: Dinsdag 09 april 2019 09:58

'Park Sonsbeek lijdt onder evenementen'

Park Sonsbeek heeft te lijden onder de vele evenementen die er plaatsvinden. Dat is een doorn in het oog van de stichting Vrienden van Sonsbeek. Zij zijn een petitie begonnen om het aantal activiteiten in het park te verminderen.

Park Sonsbeek heeft te lijden onder de vele evenementen die er plaatsvinden. Dat stelt de stichting Vrienden van Sonsbeek. Zij zijn een petitie begonnen om het aantal activiteiten in het park te verminderen.

 

Park Sonsbeek als landgoed bestaat ruim 250 jaar en is een Rijksmonument, aldus de Vrienden. Zij geven al bijna 30 jaar een stem aan het park, ‘namens alle Arnhemmers’. De Vrienden van Sonsbeek zijn niet tegen evenementen in de parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem. Wel vinden zij dat er op dit moment te veel evenementen zijn en dat een Rijksmonument bescherming behoeft.

 

Op dit moment is er vooral aandacht voor verdichting van de grond onder sommige bomen en boomgroepen, die veroorzaakt wordt door voertuigen en publiek. De Vrienden van Sonsbeek pleiten daarnaast voor aandacht voor het voorkómen van vervuiling (plastic, metaal en glas) tussen bomen en planten. Ook willen wij overlast voor de dieren in het park, de bezoekers en de omwonenden beperken.

 

De Vrienden van Sonsbeek constateren dat Arnhemmers genieten van evenementen met een mooie traditie zoals Theateravenue, vlotconcerten, sprookjesfestival, ronde weideconcert op zondagmiddag, Koningsmarkt en Sonsbeek-beeldententoonstelling, maar dat het er te veel zijn. 

 

Zij verzoeken nu geen grootschalige evenementen meer in het park toe te laten die ook elders in de stad neer kunnen strijken, en dat de vier traditionele evenementen die zij wel willen toestaan, een verbinding moeten hebben met Sonsbeek.


Alle standpunten en een link naar de petitie zijn uitgebreid na te lezen op de website van de Vrienden van Sonsbeek. Deze sluit op 21 mei om daarna aangeboden te worden aan Burgemeester en Wethouders.

 

Bron: Arnhem Direct

Deel deze pagina: