Live Live

'Poli Zuid naar Overbetuwe'

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 09:24

'Poli Zuid naar Overbetuwe'

Ziekenhuis Rijnstate overweegt de polikliniek in Rijkerswoerd te verhuizen naar een nieuwe vestiging in de gemeente Overbetuwe. Daar zou een groter zorgaanbod kunnen komen. "Gezien de bevolkingsgroei zitten we daar dichter bij veel van onze patiƫnten", meldt het ziekenhuis.

Volgens Omroep Gelderland zou het ziekenhuis een locatie bij het treinstation in Elst op het oog hebben. Rijnstate: "In 2019 onderzoeken we de haalbaarheid van deze plannen, waar we eind 2019 een besluit over nemen."

Ook andere locaties gaan op de schop. Rijnstate wil de zorg in Velp op een andere plek gaan organiseren. "Het huidige ziekenhuispand staat (groten)deels leeg. Het gebouw vraagt daarnaast veel onderhoud en investeringen. Het pand in Velp willen we verkopen."

In de komende jaren zal meer ziekenhuiszorg in en rondom de thuissituatie van patiƫnten worden verleend, verwacht Rijnstate. "De inzet van technologie wordt cruciaal voor goede, prettige en veilige zorg. Deze ontwikkelingen hebben invloed op de huisvesting van het ziekenhuis."

Nu heeft het ziekenhuis vier locaties. In Arnhem is de complexe en vaak dure zorg geconcentreerd, in Zevenaar vinden simpele ingrepen plaats en is een uitgebreide poliklinische functie. In Velp zijn enkele poliklinieken en laboratoria en Arnhem-Zuid biedt nog een extra poliklinische functie.

Deel deze pagina: