Live Live

27.000 bezoekers bij hardstylefeest Qlimax in GelreDome

Gepubliceerd: Zondag 25 november 2018 07:47

27.000 bezoekers bij hardstylefeest Qlimax in GelreDome

In het Arnhemse stadion GelreDome was zaterdagavond en -nacht weer het jaarlijkse hardstylefeest Qlimax. Net als andere jaren waren de 27.000 kaartjes in de voorverkoop al weg.

Het thema dit jaar was 'The Game Changer'. De line-up bestond uit onder meer Dr. Peacock, Coone, DJ Luna en Wildstylez. De NS rijdt deze zondagochtend met extra treinen om de feestgangers thuis te krijgen.

Qlimax geldt samen met Hard Bass, dat februari voor het laatst in GelreDome is, als de twee grote feesten in het muziekgenre hardstyle. Hardstyle is een ruigere vorm van housemuziek.

De eerste editie van Qlimax was in 2000 in het Beursgebouw in Eindhoven. Via een aantal andere locaties werd in 2003 GelreDome gekozen als thuislocatie, waar het sindsdien elk jaar wordt georganiseerd.

Pepperspray
Onbekenden hebben bij het evenement pepperspray gebruikt, meldt De Gelderlander. Een politiewoordvoerder bevestigt het incident, aldus de regiokrant. Er zijn in GelreDome geen aanhoudingen verricht en er zijn ook geen aangiften gedaan. Ook de precieze omvang van het incident blijft onduidelijk. De politie stelt vooralsnog geen vervolgonderzoek in.

 
Bron en foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: