Live Live

A12 dicht tot 20.00 uur na zwaar ongeluk: drie gewonden, van wie één zwaargewond

Gepubliceerd: Maandag 11 juni 2018 16:27

A12 dicht tot 20.00 uur na zwaar ongeluk: drie gewonden, van wie één zwaargewond

De A12 is in de richting van Arnhem dicht tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Er is een ongeluk gebeurd met meerdere vrachtwagens. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot 20.00 uur dichtblijft.

Een vrachtwagen richting Utrecht is door de vangrail geschoten, aan de andere kant van de weg terechtgekomen en in botsing gekomen met een andere vrachtwagen. De chauffeur van de laatste vrachtwagen is zwaargewond. Een derde vrachtwagen raakte ook betrokken bij de botsing. De chauffeurs van deze en de eerste vrachtwagen zijn gewond.

Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot 20.00 uur dichtblijft. Dat heeft vooral te maken met het onderzoek naar het ongeluk dat veel tijd in beslag zal nemen. Omrijden kan via Nijmegen, meldt de ANWB. Dat betekent via de A50, A15 en A325. Debby van Slegtenhorst van Rijkswaterstaat

De mensen die door het ongeval waren ingesloten, konden rond half vier hun weg vervolgen. Er staat echter meer dan 40 kilometer file op de wegen rond Arnhem.


De andere kant op zijn twee van de drie rijstroken dicht. De hulpdiensten moeten daar de ruimte krijgen, legt een woordvoerster uit. Een traumaheli, ambulances, brandweer, politie en weginspecteurs van Rijkswaterstaat zijn naar de A12 gegaan.

Een aannemer haalt de vangrail eruit zodat het ingesloten verkeer in de richting van Utrecht er langs kan, zegt Rijkswaterstaat.
 
Bron: Omroep Gelderland - Foto: Martin Heitink 

Deel deze pagina: