Live Live

Alcoholverbod Geitenkamp bevalt, dus wordt gehandhaafd

Gepubliceerd: Dinsdag 20 november 2018 16:13

Alcoholverbod Geitenkamp bevalt, dus wordt gehandhaafd

Het alcoholverbod in de Arnhemse wijk Geitenkamp blijft voorlopig van kracht. Het verbod op het consumeren van alcohol op straat, werd op 10 juli van dit jaar ingevoerd en sindsdien zijn er geen overlastmeldingen meer geweest.

De ondernemers zijn blij. Dat zegt Carlo van der Borgt, woordvoerder van de gemeente Arnhem. Het verbod geldt vooral rond het Marktplein in de Geitenkamp. Het college van burgemeester en wethouders nam deze maatregel om de overlast van alcohol drinkende bewoners in te dammen. Er mag sindsdien in dit gebied geen druppel alcohol meer op straat worden gedronken.

Voor die tijd kwamen er bij de gemeente voortdurend signalen van overlast binnen, gerelateerd aan alcoholgebruik. Zo werden er in het gebied rond het Marktplein passanten nageroepen, werd er hard geschreeuwd en werden mensen beledigd. Ook was er overlast doordat er rommel werd achtergelaten. Er waren voordien al andere pogingen gedaan om de overlast aan te pakken, maar die boden geen soelaas.

Als er toch alcohol op straat wordt gebruikt, kan de politie handhavend optreden. Je hoeft daarvoor dus niet dronken te zijn. Het drinken van alcohol of het rondlopen met aangebroken flesjes of blikjes alcoholhoudende drank in het aangegeven gebied is voldoende voor handhaving door de politie.

Naast de Geitenkamp waren er al tien andere plekken in Arnhem waar een alcoholverbod gold. Ook op die plekken blijft het alcoholverbod gehandhaafd. Dat zijn onder andere de binnenstad, delen van Malburgen, Vredenburg en Rijkerswoerd.

Voor het einde van het jaar komt de gemeente met een officiƫle evaluatie van het alcoholverbod.


Bron: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: