Live Live

Amnesty's Write for Rightstrein doet ook Arnhem aan

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 17:45

Amnesty's Write for Rightstrein doet ook Arnhem aan

Amnesty international heeft maandag met een ‘Write for Rightstrein’ door Nederland gereden om actie te voeren voor de rechten van de mens. Dit jaar staat de actie in het teken van vrouwenrechten. 

De jaarlijkse schrijfmaraton actie, die Amnesty International voert om mensen op te roepen te schrijven naar gedetineerden, is in een nieuw jasje gestoken. De actie gaat vanaf dit jaar ‘Write for Rights’ heten. In plaats van thuis een brief schrijven kan er maandag 10 december ook op een speciale plek worden geschreven: een trein.
De Write for Rightstrein begint en eindigt op Amsterdam centraal station en rijdt van negen uur ’s ochtends tot half negen in de avond door verschillende plekken in Nederland, waaronder Arnhem.

De trein is een oud voertuig met veelal eersteklas coupés. Er zullen gedurende de dag verschillende activiteiten plaatsvinden. Onder andere ex-gedetineerden die vrijgesproken zijn door hulp van Amnesty, een pianist en rockband de Baron zullen onderweg te vinden zijn. 
Elk jaar is er een nieuw thema dat centraal staat. Het thema dit jaar is vrouwen die onrecht is aangedaan. Je kunt hierbij denken aan onterecht vast zitten voor bijvoorbeeld je mening uiten. Alle vrouwen waar je dit jaar naar kunt schrijven zijn gekozen door het hoofdkantoor van Amnesty International in Londen, die vooraf onderzoekt of de vrouwen wel degelijk onterecht vast zitten. Deze namen worden vervolgens doorgestuurd naar verschillende landen. Amnesty Nederland kiest zelf voor welke vrouwen zij actie willen voeren. 

 
 
 

Deel deze pagina: