Live Live

Archeologen vinden resten van grafstenen in Eusebiuskerk

Gepubliceerd: Woensdag 08 november 2017 14:42

Archeologen vinden resten van grafstenen in Eusebiuskerk

Bij de eerste proefsleuven bij opgravingen in de Eusebiuskerk zijn resten van grafstenen gevonden. Onder het parket hebben architecten onder meer zestiende-eeuwse zerken gevonden. Stadsarcheoloog Martijn Defilet verwacht menselijke resten van rijkere Arnhemmers te vinden. Fysisch antropologen gaan die dan onderzoeken. 

De laatste tijd is er veel rondom de Eusebiuskerk gegraven. Maandag is er gestart met archeologisch onderzoek in de kerk. Dat duurt tot en met 16 november.


Het onderzoek vindt plaats omdat er in de toekomst verschillende voorzieningen van de aanbouw aan de noordkant naar een ondergrondse ruimte in de kerk worden verplaatst. Het is onduidelijk of op deze plekken nog graven liggen. Daarom worden delen van de vloer onder het orgel en in de zuidelijke zijbeuk verwijderd. Daarna kunnen proefsleuven gegraven worden.

Woensdag 8 november om 12.00 uur wordt de eerste proefsleuf gegraven, die aan het eind van de middag weer dichtgaat. Hierbij wordt ook een toelichting gegeven door een archeoloog. Op vrijdag 10 november wordt de tweede proefsleuf gegraven. Volgende week gaat het onderzoek verder.

U kunt het onderzoek volgen door een passe partout te kopen aan de kassa van de Eusebiuskerk. Deze toegangskaart kost 5 euro en is geldig van 6 tot en met 16 november.

René Gademann interviewde in Arnhem Aktueel Martijn Defilet. "De mensen hebben er niet om gevraagd om opgegraven te worden."

Deel deze pagina: