Live Live

Arme wijkbewoners mogen hun verhaal doen in Ome Joop's Tour-bus

Gepubliceerd: Zaterdag 16 februari 2019 21:11

Arme wijkbewoners mogen hun verhaal doen in Ome Joop's Tour-bus

Loopt ‘Het Leven op Rolletjes’ of kan er een helpende hand worden geboden? Maandag 18 februari begint om 11.00 uur het project Het Leven Op Rolletjes in de wijk Immerloo. Dat is een side-event van Ome Joop’s Tour. Het heeft als belangrijkste doelstelling om mensen die het moeilijk hebben, geheel vrijblijvend hun verhaal te laten doen.

Het gaat om wijkbewoners die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen of die zich op de een of andere manier eenzaam. Het Leven Op Rolletjes biedt die mensen een plek. Deze plek om eens bij te praten is de markante Evenementenbus van Ome Joop’s Tour. Marcel Legerstee en Jan de Haas van parkeren de komende weken elke maandag de bus steeds bij de flats van de pleinen in de wijk Immerloo.

Marcel Legerstee: "De bus is niet alleen een blikvanger van Ome Joop’s Tour, maar ook mijn eigen parel. Een rijdend kantoor met slaapplaatsen, inter- en computerfaciliteiten, een keuken en een zitje, waar we in alle rust koffie, thee of frisdrank kunnen schenken. Ik vind het bijzonder jammer dat de bus eigenlijk alleen maar tijdens Ome Joop’s Tour zelf wordt ingezet."

Legerstee gelooft zijn hele leven al in het verbinden van mensen, vertelt hij verder. "Aldus brainstormend kwamen we op het idee deze parel ook in te zetten voor andere zaken. Zo kwam het idee om de wijken in te trekken en mensen de gelegenheid te bieden onderwerpen van alledag te bespreken aan het rollen: ‘Het Leven Op Rolletjes’."

De Evenementenbus heeft daartoe de afgelopen maanden een grondige opknapbeurt ondergaan, zegt Legerstee. "Jan de Haas heeft een gezellig onderkomen gemaakt, waarin tevens plaats is voor een wandje met folders van alle mogelijke instanties voor eventuele vragen en problemen van bezoekers. Een wegwijzer voor mensen die advies of ondersteuning kunnen gebruiken."

Kinderen van 9 tot en met 13 jaar die Het Leven Op Rolletjes bezoeken, hebben volgens Legerstee de gelegenheid zich in te schrijven voor Ome Joop’s Tour van 2019. "Voorlopig is er sprake van een pilot, bij succes zal Ome Joop’s Tour ook andere wijken bezoeken."

Ome Joop's Tour, ooit bedacht door Marcels vader Joop Legerstee, is een jaarlijkse fietstocht voor kinderen uit arme gezinnen uit Arnhem.

 

Marcel Legerstee: "De bus is ook mijn eigen parel." - Foto: Ome Joop's Tour

Deel deze pagina: