Live Live

Arnhem Centraal: geld Bridge to Liberation naar Living Statues

Gepubliceerd: Dinsdag 24 oktober 2017 17:18

Arnhem Centraal: geld Bridge to Liberation naar Living Statues

De politieke partij Arnhem Centraal ziet liever jaarlijks Living Statues dan een dure Bridge to Liberation. Dat melden de partij tijdens de raadsvergadering maandag. De partij wil 50.000 euro uit het budget van Bridge to Liberation halen.

Zij vinden namelijk het concert na de herdenking niet geschikt. Echter wethouder Gerrie Elfrink wil graag het bedrag behouden voor Bridge to Liberation. Zij willen namelijk voor de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem meer een internationaal karakter geven door internationale artiesten geven.

De Bridge to Liberation krijgt volgend jaar €50.000,- in 2019 €100.000,- en in 2020 en 2021 krijgt het concert €22.000,- per jaar extra. “Van een jaarlijkse nationale herdenking naar de eerste Europese herdenking van de Slag om Arnhem waarin Bridge to Liberation verhalen vertelt vanuit alle verschillende perspectieven, zo ook het Duitse. In de experience zal van alle landen die geparticipeerd hebben in de Slag om Arnhem een artiest optreden die een stuk van hun nationale perspectief vertolkt”, aldus het college van Burgemeester en wethouders.

De wethouder wilt liever eerst in gesprek gaan met de organisatie van de Living Statues. Daar zal eerst een evaluatie worden gehouden over de huidige manier van financieren. Echter zal Arnhem Centraal daar geen genoegen meenemen en een motie indienen bij de besluitvormende vergadering.

Deel deze pagina: