Live Live

Arnhem Plasticvrij?: meer bewustwording zwerfafval en plastic soep

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 15:17

Arnhem Plasticvrij?: meer bewustwording zwerfafval en plastic soep

De gemeente Arnhem, stichting De Groene Vos en Lions Club Arnhem organiseren ‘Arnhem Plasticvrij?’ om de problematiek rondom zwerfafval en plastic soep onder de aandacht te brengen. Gedurende de week zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden rondom dit thema.

Gemeente Arnhem, Stichting De Groene Vos en Lions Club Arnhem startten afgelopen vrijdag met een nieuwe editie van deze actie. “Dit jaar zal in het teken staan van zwerfafval en plastic soep”, vertelt voorzitter van De Groene Vos, Jan Schreur. “Beide zijn een groot probleem, daarom willen we met evenementen deze problematiek aan de kaak stellen.”

“We moeten met z’n allen dit probleem aanpakken. ‘De vervuiler betaalt’. Daarom hebben we Arnhem Plastic Vrij? georganiseerd; om ons steentje bij te dragen. We vinden het belangrijk om samen met een oplossing te komen”, voegt Schreur toe.

Er drijft veel plastic in wateren op de wereld. Niet alleen zichtbaar plastic is problematisch, maar ook kleinere stukjes – ook wel microplastic genoemd – zorgen voor grote problemen. Schreur: “Microplastic is voor ons het meest schadelijk. Doordat veel dieren het eten en het samen met het water verdampt, kan dit in onze voedselketen terechtkomen.”

Voor meer informatie over het programma tijdens Arnhem Plastic Vrij? kunt u kijken op: https://www.rozet.nl/plasticvrij

Deel deze pagina: