Live Live

Arnhemse hennepboeven moeten miljoenen aan Staat terugbetalen

Gepubliceerd: Woensdag 17 april 2019 17:27

Arnhemse hennepboeven moeten miljoenen aan Staat terugbetalen

De rechtbank in Arnhem heeft bepaald dat drie mannen samen voor ruim 16,7 miljoen euro aan de Staat moeten terug betalen. Zij kwamen volgens de rechter aan dit geld door hennepteelt en -handel en maakten deel uit van een criminele organisatie. Hier zijn zij al in december 2018 door de rechtbank voor veroordeeld.

De criminele organisatie teelde en verhandelde volgens de rechtbank tussen 2004 en 2014 op grote schaal en op professionele wijze hennep. Deze organisatie zou zijn betrokken bij tenminste 14 hennepkwekerijen en de handel in hennep(stekken) vanuit een growshop in Velp.

Het drietal vormde de spil in deze criminele organisatie. Een 53-jarige Arnhemmer moet voor zijn aandeel een bedrag van ruim 7 miljoen terugbetalen. Een 49-jarige man uit Spanje moet een bedrag van ruim 6,2 miljoen euro betalen. Voor een 42-jarige man uit Arnhem is dat bedrag op 3,3 miljoen euro bepaald.

Daarbij bepaalt de rechtbank een vierde man, een 60-jarige man uit Duiven, meer dan 205 duizend euro aan de Staat moet betalen. Hij was een van de technische mannen van de criminele organisatie.

Foto: rechtbank Arnhem

Deel deze pagina: