Live Live

Arnhemse Kwast deelnemer ‘Project Rembrandt’

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 15:21

Arnhemse Kwast deelnemer ‘Project Rembrandt’

De Arnhemse Nard Kwast behoort tot één van de tien talenten die is uitgekozen om mee te doen aan het nieuwe NTR programma ‘Project Rembrandt’. In acht afleveringen wordt gezocht naar de beste amateur kunstschilder van Nederland.

Kwast werkt als ambtenaar bij de gemeente Arnhem. Hij meldde zich samen met vierhonderd anderen aan voor de selectie van het programma. “Het is een hele eer om bij die laatste tien te komen”, zegt hij in het radioprogramma Arnhem Aktueel van RTV Arnhem. “Ik ben erg nerveus. Dit is natuurlijk heel anders dan met een bak koffie thuis zitten en bedenken wat je wilt schilderen.”

Tot zijn twintigste deed Kwast vooral veel aan tekenen, daarna schakelde hij naar schilderen. “Rembrandt is ontzettend mooi. Hij kan doelbewust grof schilderen, waardoor hij aandacht van de kijkers vestigt op hetgeen wat hij wil.”

De voornaamste reden van zijn deelname aan het programma is voor Kwast het leerproces. “Natuurlijk wil ik ook winnen”, voegt hij daaraan toe, “maar door alle opdrachten die we krijgen en tips die daarbij komen, leer ik heel veel.”

'Project Rembrandt' wordt op zondagavonden uitgezonden om 21.20 op NPO1, van 27 januari t/m 7 april.

 
Foto: NTR
 

Deel deze pagina: