Live Live

AVAN-vervoer: ‘onze klanten zijn eigenlijk best tevreden’

Gepubliceerd: Maandag 18 februari 2019 15:57

AVAN-vervoer: ‘onze klanten zijn eigenlijk best tevreden’

Bij eerdere berichtgeving is naar buiten gekomen dat de Regionale Adviesraad adviseert de deelnemende gemeenten de huidige contracten met lokale en regionale taxivervoerders niet te verlengen maar opnieuw aan te besteden. De reden zou zijn dat klanten lang moesten wachten of niet opgehaald werden. Volgens persvoorlichter Carlo van der Borgt valt dit mee.

“We hebben het aanvullend vervoer voor Arnhem en Nijmegen (AVAN), dat zorgt voor regiotaxi die kwetsbare doelgroepen vervoeren. Samenwerkende gemeenten zijn met dit initiatief begonnen. Bij het initiatief hoort een adviesorgaan: Regionale Adviesraad Doelgroepenvervoer regio Arnhem Nijmegen (RAD). Zij constateerde dat er een aantal zaken zijn die beter kunnen. Zo stelde zij dat velen af en toe te lang op de taxi moest wachten of dat deze niet op kwam dagen. Uit ons klanttevredenheidsonderzoek blijkt echter dat de tevredenheid erg hoog is.” , licht Van der Borgt toe.

“Ook de manier waarop de contracten zijn afgesloten zorgen ervoor dat het vervoer niet altijd efficiënt is. De oude contracten lopen af en dat was voor ons een goede reden om de contracten opnieuw op te gaan opstellen. We willen de ritten en voorwaarden aanpassen zodat het efficiënter loopt en het minder kosten met zich meebrengt”, vertelt Van der Borgt.

Deel deze pagina: