Live Live

Bezoekers Mega Piraten Festijn slaags met politie op Arnhem Centraal

Gepubliceerd: Zondag 09 december 2018 13:33

Bezoekers Mega Piraten Festijn slaags met politie op Arnhem Centraal

Bezoekers van het Mega Piraten Festijn zijn zaterdagavond met elkaar en de politie slaags geraakt op station Arnhem Centraal. Dat meldt de vloggende politieman Jan-Willem op zijn Instagram-account. Bij het incident is een aantal gewonden gevallen.

Het is niet duidelijk hoeveel dat er precies waren. Wel zijn er meerdere relschoppers aangehouden, blijkt uit Jan-Willems verslag. Hijzelf heeft zich met de wapenstok moeten verdedigen, meldt hij.

De avond op het station begint rustig. Wel merken de agenten dat veel reizigers dronken zijn. “Wij zien en merken dan de grenzen inmiddels zijn vervaagd. Wij spreken diverse personen aan op diverse overtredingen.”

Dan komt er rond 22.30 uur ineens een melding van een vechtpartij. “Met een aantal collega’s gaan wij naar het perron. Het is druk en er is veel geschreeuw. Wij treffen een persoon die helemaal onder het bloed zit.”

Collega’s van Jan-Willem ontfermen zich over de gewonde. Die kan de dader aanwijzen. Een van de agenten neemt de dader apart. Maar dan ontstaat ineens de vechtpartij.

“En dan gaat het snel”, schrijft Jan-Willem. “Diverse andere groepen zijn aan het vechten met elkaar. Als wij proberen in te grijpen keert het geweld naar ons toe. Collega’s worden geduwd en hier en daar worden er klappen uitgedeeld.”

Daarbij krijgt hij zelf ook een klap. Hij slaat terug met zijn wapenstok en de aanvaller druipt af. Andere agenten en medewerkers van NS Veiligheid en Service liggen wel op de grond. De rust keert weer terug als onder meer hondenbrigades en de ME versterking komen brengen.

Hoeveel feestgangers zijn aangehouden, is niet duidelijk. Ook is de precieze omvang van de rellen niet bekend.

 
Foto: Jan-Willem (Instagram)

Deel deze pagina: