Live Live

Brandweer verleent preventieve nazorg

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 15:16

Brandweer verleent preventieve nazorg

Brandweer Gelderland-Midden geeft nazorg bij een brand. Hiermee willen ze preventieve maatregelen aan de orde brengen en informeren over wat de brandweer doet.

Als er ergens een brand is geweest, zullen buurtbewoners flyers met informatie in de bus krijgen. Als hier veel response op komt, kunnen er ook bijeenkomsten worden gehouden. “Vaak zie je na een brand wat maatschappelijke onrust”, zegt René Bierman, coördinator Brandveilig Leven bij brandweer Gelderland-Midden. “Daarom is dit nodig”.

Bewoners in de Noord-Peterstraat in Arnhem kunnen donderdag of vrijdag zo’n flyer verwachten. Het is de vijfde keer dat de flyeractie plaatsvindt. Hierop staat hoe er contact opgenomen kan worden met de juiste persoon van de brandweer en wat algemene voorlichting om brand te voorkomen.

“De response op de flyers is nog niet optimaal. Dat komt hopelijk wel nog”, zegt Bierman. “Niemand wil brand, maar niet iedereen heeft genoeg voorzorgsmaatregelen genomen.” Met de preventieve nazorg zegt Bierman te hopen dat laatste stuk bewustwording toe te voegen en mensen aan te zetten tot handelen.

Deel deze pagina: