Live Live

Burgers' Zoo laat olifant Rekka inslapen

Gepubliceerd: Woensdag 24 april 2019 16:23

Burgers' Zoo laat olifant Rekka inslapen

Tranen bij Burgers' Zoo. Op de website van de dierentuin is te lezen dat ze olifant Rekka woensdag hebben moeten laten inslapen. Het dier is naar schatting ongeveer vijftig jaar oud geworden.

Het olifantenvrouwtje leed al jaren aan een tumor bij de blaas. Zij leefde in Arnhem samen met leeftijdsgenoot Pinky. "Met pijnstillende medicijnen heeft de olifant nauwelijks last van de tumor gehad en kon zij al het natuurlijke gedrag vertonen dat normaal is voor olifanten"

Die tumor blijkt het dier niet de das om te hebben gedaan. De afgelopen weken at Rekka steeds slechter en begon ze ook sterk te vermageren, aldus Burgers' Zoo. "Olifanten kunnen hun kiezen zes maal in hun leven wisselen en Rekka is aan haar laatste serie bezig. Deze kiezen waren door het intensieve dagelijkse gebruik inmiddels behoorlijk afgesleten."

Dat verklaart deels waarom het eten steeds moeizamer ging. "Ondanks alle dagelijkse zorg en toewijding van haar vaste verzorgers lukte het niet meer om Rekka beter te laten eten en vertoonde het dier ook erg lusteloos gedrag dat zorgen baarde."

Na een uitgebreid onderzoek door de dierenarts en uitvoerig overleg met alle betrokken biologen en dierverzorgers zijn ze tot de slotsom gekomen dat Rekka op dit moment geen olifant-waardig bestaan meer leidt. De dierenarts brengt Rekka woensdag eerst onder narcose, waarna hij haar vervolgens zal euthanaseren.Voordat Rekka in Burgers’ Zoo van haar oude dag mocht genieten, had het vrouwtje helaas al een roerig leven achter de rug. Het dier werd door de Duitse autoriteiten om welzijnsredenen in beslag genomen bij een Duits circus, waarna Burgers' Zoo haar opving.

 

Foto: Burgers' Zoo

Deel deze pagina: