Live Live

Cel en tbs voor moord met 91 messteken

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 16:10

Cel en tbs voor moord met 91 messteken

De 23-jarige Cihan K. is dinsdag veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op de 53-jarige Peter van Hal. De Arnhemmer werd op 8 augustus 2018 met 91 messteken om het leven gebracht.

Het slachtoffer en de verdachte waren bekenden van elkaar. Ze leerden elkaar kennen via een homoseksuele datingsite en zagen elkaar meerdere keren voorafgaand aan de moord.

K. zei in een opwelling te hebben gehandeld, maar de rechtbank gelooft dat niet. Zo kocht hij op de dag van de moord een messenset en ging met een aantal messen bij het slachtoffer langs.

De man dacht dat het slachtoffer, met wie hij een seksuele relatie had, hem bij een eerdere ontmoeting had verkracht. Volgens de rechtbank is de man naar het slachtoffer toegegaan om hem om het leven te brengen.

Uit onderzoek blijkt dat K. sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. De celstraf, gelijk aan de eis, valt hierdoor lager uit dan in vergelijkbare gevallen. Vanwege de stoornissen van de man en de ernst van het feit legt de rechtbank ook tbs met dwangverpleging op.

De dader moet een schadevergoeding van in totaal ruim 7500 euro aan de nabestaanden betalen.Bron: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: