Live Live

Commotie rondom bomenkap Lauwerspark

Gepubliceerd: Maandag 09 juli 2018 11:58

Commotie rondom bomenkap Lauwerspark

Op de facebookpagina van Behoud Bomen Arnhem is een flinke commotie ontstaan rondom de geplande kap van acht bomen in het Lauwerspark (rondom Musis Sacrum). De gemeente heeft namelijk laten weten dat ondanks protesten, toch vijf van de acht bomen worden omgezaagd.

 

 
De oude, doch zeer gezonde treurwilg, geplant na WOII om kinderen een speelplek in de verwoeste stad te geven, krijgt een respijt van 3 jaar. Boos op bezwaarprocedure Omwonenden en mede- Arnhemmers hebben om de acht bomen tegen kap te beschermen al eerder een petitie ondertekend (1000 stemmen tegen) en er zijn 89 bezwaren ingediend. Deze afzonderlijke bezwaren bevatten veelal argumenten tegen de destijds gevoerde grond voor de kap, namelijk behoud zichtlijnen. Op deze grond is ook de omgevingsvergunning verleend. 
 
 In de besluitbrief van de gemeente worden nu andere gronden aangewend. De bezwaarmakers mogen dinsdag aanstaande hun bezwaar verdedigen, maar voelen zich 'één-nul' achterlopen nu de gronden opeens veranderd zijn. Ze vragen zich daarbij af wat dit betekent voor de geldigheid van de omgevingsvergunning. Het wekt bovendien de indruk dat gronden losjes worden ingezet om een besluit door te drukken. 
 
Een andere drempel is het feit dat de bezwaarmaker nu binnen een week vrij moet regelen om ingediend bezwaar toe te lichten. Behoud Bomen Arnhem Behoud Bomen Arnhem pleit voor een heldere bestuurlijke visie op behoud en bescherming van Arnhems unieke groene karakter. Ondertussen houdt het de vinger aan de pols van het huidig groenbeleid en geeft het stem aan de Arnhemmer die houdt van het groen en de bomen in zijn stad.
 
Foto: Behoud Bomen Arnhem

Deel deze pagina: