Live Live

D66 Arnhem: meer pleeggezinnen is niet de enige oplossing

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 14:59

D66 Arnhem: meer pleeggezinnen is niet de enige oplossing

D66 Arnhem heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over het tekort aan pleeggezinnen. Fractievoorzitter Sabine Andeweg diende de vragen op 4 februari in. De partij wil dat het college, als er cijfers bekend zijn, actie onderneemt.

Mattijs Loor, raadslid bij D66, zegt dat de partij wil weten hoe lang de wachtrij is voor een pleeggezin en hoe groot het tekort aan het aantal gezinnen is. “Wij willen ook weten wat er gedaan wordt om dat tekort op te lossen”, voegt hij toe. Dit zijn een aantal van de vragen die zij aan het college stelden.

Volgens hem ligt de oplossing niet alleen bij het aantal pleeggezinnen verhogen. “De gemeente moet pleegouders juist beter begeleiden en ondersteunen”, zegt Loor. “Er moet ook gekeken worden naar welke kinderen er wel, en welke kinderen er niet in een pleeggezin thuis horen. Er zijn namelijk kinderen die in een gezin komen waarbij het niet goed gaat.”

Dit heeft volgens het raadslid twee gevolgen: “Het kind moet verplaatsen naar een ander gezin of een andere instelling, wat stress oplevert. Het is daarnaast demotiverend voor het pleeggezin, terwijl deze juist zo hard nodig zijn.”

De schriftelijke vragen noemt de partij ‘de eerste stap’. Binnen ongeveer vier weken wordt er antwoord verwacht van het college.Foto: Copyright D66 beeldbank

Deel deze pagina: