Live Live

De grootste Arnhemmer: Karel van Gelre of Johnny van Doorn

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 17:41

De grootste Arnhemmer: Karel van Gelre of Johnny van Doorn

Wordt het natuurkundige Hendrik Lorentz? De dichter Johnny ‘the selfkicker’ van Doorn? Of wordt het toch een politicus, van hertog Karel van Gelre tot Marga Klompé? De Historische Herberg gaat vrijdag op zoek naar de grootste Arnhemmer aller tijden.

De uitreiking is vrijdag om vijf uur in de Molenplaats van Sonsbeek, aan de Zijpendaalseweg. Iedereen is welkom om mee te stemmen. Burgemeester Achmed Marcouch reikt aan het einde van de bijeenkomst een beker uit aan een van de voorvechters van de winnaar.


In de voorgaande vier bijeenkomsten van de Historische Herberg zijn twaalf kandidaten voorgesteld voor de titel ‘De Grootste Arnhemmer Aller Tijden’. Via de plaatselijke media en op de Dag van de Arnhemse Geschiedenis zijn nog meer kandidaten gemeld. Uit deze aanmeldingen heeft de Werkgroep Historische Herberg acht kandidaten gekozen.

In de Historische Herberg op vrijdag 10 november zullen de gasten uiteindelijk bepalen wie van de twintig kandidaten. Het kan ook heel iemand anders worden; dat ligt mede aan het laatste vurige pleidooi dat de ‘Bekende Arnhemmers’ zullen houden voor hún kandidaat.
 
Tineke van Middelkoop interviewt in Arnhem Aktueel Gerard Herbers. "Marcouch leert zo ook de geschiedenis van Arnhem kennen."

Deel deze pagina: