Live Live

De uitagenda van 11 juli 2018

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 10:54

De uitagenda van 11 juli 2018


  • Afgelopen week heeft HEMA de 'HEMA Foundation' gelanceerd, een stichting die zich onder andere gaat inzetten voor laaggeletterdheid. Goed kunnen lezen en schrijven kan namelijk een enorme positieve invloed op je gezondheid, werk en sociale contacten hebben. Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders hebben grote moeite met lezen en schrijven. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert de HEMA in Arnhem Centrum van 15.00 tot 16.00 uur een middag voor kinderen en hun gezin. De locatie is Rijnstraat 38. Er wordt gestart met het voorlezen van een Jip & Janneke verhaal en daarna worden laagdrempelige taalspelletjes gedaan. Deelname is gratis.

  • Caroline Evers verstaat de kunst van het breien. Zij heeft het op zich genomen een voor haar iconische automobiel te voorzien van een gebreide huid. De Renault 4 - ooit haar eerste auto - wordt niet meer geproduceerd, waardoor het zich goed leent als basis voor nieuw werk. De auto wordt zo een cocon van nostalgie en melancholie; je kunt het ook zien als een afscheid van het fossiele tijdperk. Tijdens de maakproces wordt Caroline geholpen door gerenommeerde breisters. Dit vindt plaats in De Melkfabriek op Nieuwe Kade 1 van 11 t/m 15 juli en de entree is 10 tot 15 euro.

  • Sinds december hebben we er in Arnhem een beek bij. Althans, zo lijkt het. Maar Arnhem is ontstaan rond deze beek. Wil je hier meer over weten en wil jij meebouwen aan het oude Arneym? Doe dan mee aan ons levensgrote bordspel De Beek. Ieder uur begint er een nieuw spel. Het spel duurt 30-45 minuten en is voor kinderen vanaf 8 jaar, ouders mogen ook meedoen! Nieuwsgierig? Kom donderdag 12 juli tussen 12.00 en 16.00 uur naar de ArcheoHotspot Arnhem in Erfgoedcentrum Rozet. Deelname is gratis.

Deel deze pagina: