Live Live

De uitagenda van 8 augustus 2018

Gepubliceerd: Woensdag 08 augustus 2018 11:24

De uitagenda van 8 augustus 2018


  • In Luxor Live op Willemsplein 11 is van vandaag tot en met zondag, met uitzondering van zaterdag, de tragikomische opera Così fan tutte van Mozart te zien. Barman Don Alfonso daagt vier jonge mannen uit om de trouw van hun vrouw te testen. Een aanvankelijk onschuldig spel ontaardt in een coming-of-age-verhaal waarin de vier pubers in enkele dagen een stuk ouder en wijzer worden. In deze versie van de opera, onder regie van Daniël van Klaveren, komt je ogen en oren tekort. Binnen het prachtige historische pand van Luxor Live in Arnhem gebruiken de zangers niet alleen het podium maar ook een catwalk door de zaal en de bar, waardoor zij rondom het orkest en publiek spelen en je midden in het verhaal zit. Kaartjes kosten € 25,- tot € 35,- en de voorstelling begint om 19:30 uur. 

  • De Nederlandse première van een film over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston is vanaf donderdag 9 augustus in Focus Filmtheater op Audrey Hepburnplein 1 te zien. Door middel van origineel materiaal en archiefbeelden krijg je een unieke kijk in het leven van de zangeres. De film draait om 16:10 uur en om 19:00 uur en een kaartje kost 6 euro.

  • Op donderdag 9 augustus kun je zonder je vooraf aan te melden meedoen aan een wandeling door de 7 straatjes van Arnhem. Tijdens de wandeling worden spannende en ontroerende verhalen verteld over het oude stadshart. Over bijvoorbeeld een emmer bier en een emmer benzine. En wat deden de Beatles daar in 1960? Om 14:00 uur start de wandeling op de hoek van de Broerenstraat en de Kerkstraat. Meedoen kost 4 euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen.

Deel deze pagina: