Live Live

Debatverzoek ingediend om Willemeen te behouden zoals hij is

Gepubliceerd: Maandag 18 februari 2019 16:01

Debatverzoek ingediend om Willemeen te behouden zoals hij is

SP, PvdA, GroenLinks Arnhem Partij voor de Dieren en Arnhem Centraal diende een debatverzoek in om het onderwerp ‘red Willemeen’ op de agenda van de raadsvergadering te plaatsen. SP-raadslid Sarah Dobbe ligt het verzoek verder toe.

“Willemeen is niet in zwaar weer geworden, ze draaien al jaren goed. Maar via de jongeren en vrijwilligers van de organisatie zijn wij erachter gekomen dat ze de subsidie van Willemeen weg willen weg halen en aan LuxorLive – een ander poppodium – willen geven. LuxorLive zou het poppodium Willemeen dan overnemen. Waarom dit überhaupt gebeurd is voor ons nog steeds een vraag, dit is waarom wij een debatverzoek ingediend hebben”, vertelt raadslid Dobbe.

“De wethouder is van plan om de subsidie van cultuur los te trekken van het welzijnswerk”, vertelt Dobbe. “Dit heeft als gevolg dat de subsidie naar LuxorLive gaat en het poppodium wordt geprofessionaliseerd. We willen niet een extra concertzaal, we willen Willemeen houden. We vragen ons af of we als de verandering van subsidie door gaat wel het Willemeen kunnen behouden zoals het nu is.“

Deel deze pagina: