Live Live

Doelman Eduardo Carvalho op huurbasis naar Vitesse

Gepubliceerd: Vrijdag 06 juli 2018 16:26

Doelman Eduardo Carvalho op huurbasis naar Vitesse

Vitesse huurt komend seizoen de 35-jarige doelman Eduardo (voluit: Eduardo dos Reis Carvalho) van Chelsea FC. De Arnhemse club maakte vrijdag de deal rond. Hij sluit meteen aan bij het trainingskamp in Oostenrijk. De keeper is de negende versterking in deze transferperiode.

De ervaren Portugees speelde bij verschillende Europese clubs en kwam 36 keer uit voor het Portugese nationale elftal. Hij staat sinds 2016 onder contract bij het Londense Chelsea. Afgelopen seizoen kwam Eduardo niet in actie in de Premier League en nu leent de Engelse club hem uit aan Vitesse. Eduardo gaat bij de Arnhemmers spelen met rugnummer 1.

Eduardo zegt in een reactie over zijn keuze voor Vitesse: “Na een aantal jaar bij Chelsea, hoop ik nu weer veel aan het spelen te komen. Ik kan met mijn ervaring rust brengen en de verdediging neerzetten. Ik sta te popelen om zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep.”

Eduardo debuteerde in het seizoen 2006-2007 in de Portugese Primeira Liga. Hij speelde toen op huurbasis voor Beira-Mar. Hij zette zijn carrière voort bij onder andere Braga, Genoa en Dinamo Zagreb.

Na Jake Clarke-Salter is de nieuwe doelman de tweede huurling van Chelsea. De Arnhemse club heeft met Remko Pasveer en Jeroen Houwen al twee keepers in huis. Het ligt voor de hand dat de club er één gaat verhuren.

Deel deze pagina: