Live Live

Eerste plastic huis in Nederland wordt gebouwd in Arnhem

Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019 11:00

Eerste plastic huis in Nederland wordt gebouwd in Arnhem

Save Plastics bouwt een volledig zelfvoorzienend en verplaatsbaar huis in Arnhem dat volledig bestaat uit Arnhems afvalplastic. Dit zal de eerste in Nederland worden. Volgens initiatiefnemer Bram Peters wordt dit ‘de Tesla onder de huizen’.

De woning, ook wel Save Home genoemd, is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, autonomie, mobiliteit en lokaal circulair geproduceerd. Peters: “We willen niet inboeten op een van deze vier elementen.”
Dat betekent dat het huis verplaatsbaar is, groter en kleiner gemaakt kan worden, zo duurzaam mogelijk is en comfortabel en veilig is om in te leven. “Het huis krijgt de allernieuwste snufjes, zodat het daadwerkelijk fijn wonen is”, vertelt Peters.

De materialen die worden gebruikt voor de bouw van het huis zijn zoveel mogelijk lokaal afvalplastic. Het plastic afval van Arnhemmers wordt omgesmolten tot muren en daken. Het is ook mogelijk om de plastic soep op deze manier in te zetten en het zo weer waarde te geven. Peters: “Er wordt nog zo veel verbrand, dat is echt troosteloos.”


Foto: Save Plastics

Hieronder staat het interview met Bram Peters. Hij sprak in het radioprogramma van RTV Arnhem: Arnhem Aktueel.

Deel deze pagina: