Live Live

Emile Ratelband begint eigen godsdienst

Gepubliceerd: Vrijdag 10 november 2017 15:36

Emile Ratelband begint eigen godsdienst

Emile Ratelband begint een nieuwe kerk. De bekende Arnhemse positiviteitsgoeroe vindt het verhaal van God goed, maar het moet volgens hem anders worden verteld. Aan boulevardblad Story vertelt hij dat hij op het idee is gekomen omdat hij met zijn nieuwe vriendin mee naar een dienst ging.

Het geloof van zijn geliefde is echter niet genoeg voor Ratelband. In zijn nieuwe kerkgenootschap combineert hij volgens de Story vijf godsdiensten. Welke dat precies zijn en hoe hij dat gaat doen, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat hij helemaal verliefd is op zijn anonieme vriendin van 21 jaar. Om die reden wil de officieel 68-jarige Ratelband zijn leeftijd bij de burgerlijke stand aanpassen.

Daarbij heeft hij voorlopig nul op het rekest gekregen. De gemeente Arnhem heeft hem laten weten dat ambtenaren alleen maar de leeftijd mogen veranderen als er duidelijk fouten zijn gemaakt. Dat is hier niet aan de orde. De ambtenaar van dienst verwijst hem door naar de rechtbank om daar een verzoek in te dienen de akte te ‘verbeteren’.

Deel deze pagina: