Live Live

Europees avontuur Vitesse voorbij na nederlaag bij FC Basel

Gepubliceerd: Vrijdag 17 augustus 2018 08:36

Europees avontuur Vitesse voorbij na nederlaag bij FC Basel

Het Europees avontuur van Vitesse is voorbij. Na de 0-1 nederlaag in Arnhem, bleek Vitesse ook in de returnwedstrijd niet opgewassen tegen de Zwitserse grootmacht. Een vroege rode kaart van Jake Clarke-Salter en een doelpunt van Albian Ajeti waren teveel voor de Arnhemmers.

Vitesse startte met dezelfde opstelling als in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Met name via standaardsituaties was Vitesse in de eerste 20 minuten een aantal keer dreigend. Zo ging een kopbal van Matus Bero uit een corner van Alexander Buttner voorlangs. Ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden. Een poging van Valentin Stocker werd geblokt en aanvoerder Fabian Frei schoot naast.

Nadat Clarke-Salter in de 27e minuut een rode kaart kreeg voor gevaarlijk spel tegen Ajeti en een paar minuten later diezelfde Ajeti de 1-0 binnen kopte, werd het voor Vitesse een bijna onmogelijke opgave om de wedstrijd in winst om te zetten.

In de tweede helft ging Vitesse op zoek naar de aansluitingstreffer. FC Basel verdedigde en veel kansen kregen de Arnhemmers dan ook niet. Ook het geluk was niet aan de zijde van Vitesse. Zo bleef de stand ongewijzigd en won FC Basel ook het tweede duel met 1-0 en gaat het door naar de play-offs.

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: