Live Live

Filmblik: ongekende reclamebudgetten en gespannen sfeer tussen de acteurs en de fans

Gepubliceerd: Maandag 22 april 2019 22:49

Filmblik: ongekende reclamebudgetten en gespannen sfeer tussen de acteurs en de fans

Voor de fans gaat het dan woensdag gebeuren. Deel vier van de Avengers gaat in wereldpremiere en bijvoorbeeld bij Pathé zijn er nu al vele zalen uitverkocht. De film had een reclamebudget van zo’n 200 miljoen dollar en de vraag is of dat wel nodig was.

Door Henk Looijen

Immers al kort na deel 3 werd nummer 4 aangekondigd en dan hoef je voor zo’n successerie toch niet zo uitbundig met geld te smijten. Een onderdeel van zo reclamecampagne is de publicatie van interviews met de makers. Zo is er op YouTube een persconferentie te zien tussen Chris Chemsworth, Don Cheadle en Brie Larson, die nieuwkomer is in de serie.

Tijdens dit interview worden er over een weer flinke sneren uitgedeeld. De vraag is natuurlijk of die twisten gespeeld zijn of dat er echt sprake was van spanningen. Interessant is daarbij dat de fans zich naar aanleiding van dit interview niet onbetuigd laten waardoor en op internet een bloedserieuze dialoog ontstaat over de verschillende standpunten.

Een echt bewijs dat voor de fans de virtuele wereld van de Avengers werkelijkheid lijkt. In de vorige films was het universum al voor de helft vernietigd. Misschien is het tocht wel het beste dat dit de Endgame wordt.

Meryl Streep is nog niet jarig!

Vanaf haar luxe bungalow in Pasadena (Californië) heeft mevrouw M. Streep laten weten dat wij ten onrechte hebben bericht dat zij al 70 jaar is. Zij blijkt niet 22 april jarig te zijn maar op 22 juni. Wij bieden natuurlijk onze excuses aan voor deze vergissing, maar nemen niet onze bewering terug dat wij haar niet de beste actrice vinden.

Michelle Pfeiffer

Gelukkig kunnen we komende week Michelle Pfeiffer feliciteren, die op 29 april 61 jaar wordt. Deze week is ze in een kleine rol te zien in Avengers: Endgame. Michelle ziet er nog altijd prachtig uit en dat is misschien wel de belangrijkste reden dat ze in zo veel films heeft gespeeld. Daarmee miszeggen we niets want ze erkent zelf dat ze niet zo’n goede actrice is.

Niettemin heeft ze 3 Oscarnominaties op haar naam. Pikant is wel dat ze het tweemaal aan de stok heeft gehad met onze Paul Verhoeven. Ze weigerde de haar aangeboden rol in Basic Instinct , de film die Sharon Stone in een klap beroemd maakte.

Enkele jaren later was ze kandidaat voor een rol als een van twee vrouwelijke zeerovers in de film Mistress of the Sees. Ze paste ook voor die rol na gesprekken met beoogd regisseur Verhoeven. Die gingen vooral over de vraag hoeveel bloot zij zou willen tonen. Alle respect dus voor Michelle. Met Paul Verhoeven moeten we het daar nog eens over hebben.


P.S. Die film is uiteindelijk om verschillende redenen nooit in productie gegaan.

Foto:  Meryl Streep als voorzitter van de jury op het Filmfestival van Berlijn in 2016.

Deel deze pagina: