Live Live

Forse daling inbraken Arnhem

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 16:46

Forse daling inbraken Arnhem

Het aantal inbraken in Arnhem daalt harder dan gemiddeld landelijk. Het afgelopen jaar hebben inbrekers op 26,2 procent minder adressen toegeslagen dan het jaar daarvoor. Landelijk daalde het aantal inbraken met 13 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van het NPO-programma 1Vandaag. In de gemeente Renkum nam het aantal inbraken met een gemiddelde 13 procent af. In beide gemeenten ligt het inbraakcijfer op 2,5 keer per duizend inwoners. Koploper in Gelderland is het kleine Rozendaal, waar er 5,1 keer per iedere duizend inwoners werd ingebroken.

Toch is ook daar sprake van een daling. Een toename is te zien in Ede, waar het aantal inbraken groeide met 4,5 procent naar 3,7 per duizend inwoners.

In heel Nederland noteerde de politie 43.000 gevallen, een halvering in vergelijking met 2013. Toen werd per dag gemiddeld 239 keer ingebroken. Hoe het komt dat in Arnhem het aantal inbraken relatief hard daalt, is niet duidelijk. Wel signaleert 1Vandaag de trend dat inbrekers vaker toeslaan in landelijke gebieden, vaak met veel leegstand.


Foto: CC0 - ter illustratie

Deel deze pagina: