Live Live

Geen contant geld meer in bussen Breng

Woensdag 20 juni 2018 13:35

Geen contant geld meer in bussen Breng

Na verschillende vervoerders in andere delen van het land gaat ook Breng over op een volledig "cashloze" bus. Dit na aandringen van zowel chauffeurs als vakbonden.


Eigenlijk zou de invoering van het contantloze openbaar vervoer 24 juni ingaan, maar door diverse obstakels is dit nu een week vertraagd. Volgens de woordvoerder van Breng kan er in bussen nog steeds worden omgeroepen dat het de 24ste al in gaat. "Maar beter te vroeg dan te laat," aldus de woordvoerder. 
Breng verwacht geen problemen bijvoorbeeld bij ouderen aangezien de maatschappij gewend is geraakt aan pinnen. "We zien vanuit andere regio's geen problemen."

Het besluit om over te gaan op alleen pinbetalingen komt na een reeks incidenten in onder andere Almere en Amersfoort. Vakbonden en buschauffeurs riepen toen op om over te stappen op cashloos betalen. Ook in Arnhem zijn er wel eens incidenten geweest. "We zijn een bedrijf dat midden in de maatschappij staat, dus je kunt incidenten meemaken."

Het contantloos betalen in de bussen van Breng gaat nu 1 juli in. In andere delen van het land zijn vervoerder al overgestapt. 

Deel deze pagina: