Live Live

Gemeente Arnhem reageert op petitie Willemeen

Gepubliceerd: Vrijdag 25 januari 2019 14:27

Gemeente Arnhem reageert op petitie Willemeen

Gemeente Arnhem heeft gereageerd op de actie van de vrijwilligers over het behoud van Willemeen. Afgelopen week startten de organisatoren van het poppodium een petitie om plannen van de gemeente tegen te gaan.

Gemeente Arnhem heeft gereageerd op de actie van de vrijwilligers over het behoud van Willemeen. Afgelopen week startten de organisatoren van het poppodium een petitie om plannen over subsidievermindering tegen te gaan.

Er is begrip vanuit de gemeente voor alle emoties en ophef rond de subsidieregeling. Wat dit inhoudelijk voor consequenties heeft, is nog niet geheel duidelijk.

Wat gaat er veranderen?

Gemeente Arnhem wil een andere invulling gaan geven aan de subsidieregeling van een half miljoen en kiest voor een andere organisatiestructuur. De bedoeling hiervan is om meerdere kwetsbare jongeren te kunnen bereiken.

Het gaat om zinnige vrijetijdsbesteding via cultuur en om het krijgen van ondersteuning via het jongerenwerk. Hierdoor wordt de huidige subsidie verdeeld over twee posten. Er gaat vijftig procent naar cultuur en vijftig procent naar welzijn. De subsidie voor Willemeen wordt aangepast maar blijft als poppodium bestaan.

Deel deze pagina: