Live Live

Gevangenis van 20.000 vierkante meter te koop

Gepubliceerd: Woensdag 11 oktober 2017 10:20

Gevangenis van 20.000 vierkante meter te koop

Eigenaar Rijksvastgoedbedrijf heeft de voormalige koepelgevangenis in Arnhem te koop gezet. Daar hoort ook het terrein eromheen bij, met bijgebouwen. Het complex ‘De Berg’ staat als één geheel te koop. Het hele terrein heeft een oppervlakte van circa 20.000 vierkante meter. Dat is twee keer de Rijnhal en net zo groot als Burgers Zoo.

Het leent zich volgens de eigenaar goed voor een combinatie van wonen met werken of andere functies (zorg, maatschappelijke voorzieningen). Huurhuizen en woningen voor één- en tweepersoons huishoudens zijn er nu relatief weinig in de directe omgeving. Nieuwe functies mogen niet te veel verkeers- of parkeeroverlast opleveren.

De muur rond het terrein mag niet gesloopt worden, maar kleinere doorbraken kunnen wel en maken het terrein juist toegankelijk.De gebouwen zijn voor een deel rijksmonument. De iconische koepel heeft een zeer bijzondere en herkenbare positie in de stad Arnhem. Naast de oorspronkelijke koepelgevangenis met bijgebouwen staan er op het terrein een modern kantoorgebouw en een werkplaats. Buiten de muur staat een voormalige directeurswoning die verbouwd is tot kantoor

Partijen die belangstelling hebben kunnen zich tot 7 december melden. Zij moeten aantonen ervaring te hebben met herontwikkeling, bouw of financiering van een dergelijk project. Daarna kunnen zij tot 15 maart 2018 een bod op het complex doen. In mei 2018 is dan de koper bekend.

Deel deze pagina: