Live Live

Gevangenisstraf Arnhemmer voor ontucht

Gepubliceerd: Vrijdag 13 april 2018 15:42

Gevangenisstraf Arnhemmer voor ontucht

De rechtbank heeft een 20-jarige man uit Arnhem veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen met een 15-jarig meisje. Hij krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk opgelegd. Deze volgens de rechters ontuchtige handelingen vonden tegen de wil in van het slachtoffer plaats in februari 2017.

Door zijn handelen heeft de Arnhemmer volgens de rechter de lichamelijke en seksuele integriteit van het slachtoffer ernstig geschonden. De man maakte misbruik van de kwetsbaarheid van het slachtoffer. Hij maakte een afspraak met haar en vergreep zich vervolgens aan haar op een afgelegen parkeerplaats op de achterbank van een auto, terwijl zijn neef voorin de auto zat.

De rechtbank neemt verdachte dit bijzonder kwalijk. “Dit is zeer ingrijpend voor het slachtoffer en het moet vernederend zijn geweest dat er een voor haar onbekende jongen bij zat die niet ingreep. De man heeft zich enkel laten leiden door zijn eigen lustgevoelens en kennelijk niet nagedacht over de gevolgen van zijn gedrag.”

Hiermee rekening houdend vindt de rechtbank alleen een gevangenisstraf van 9 maanden passend en geboden. Kijkend naar de jonge leeftijd van de man zal de rechtbank deze straf voor een gedeelte van 5 maanden voorwaardelijk opleggen. Deze straf is aanzienlijk hoger dan de officier van justitie heeft geëist. De rechtbank vindt het alleen opleggen van een werkstraf in combinatie met een voorwaardelijke gevangenisstraf geen recht doen aan de ernst van het feit.

Voor het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf geldt een proeftijd van 3 jaar. Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering en moet hij zich laten behandelen. Tot slot moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 3.000 euro.

Deel deze pagina: