Live Live

GroenLinks Arnhem: de wolf is wel welkom

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 16:21

GroenLinks Arnhem: de wolf is wel welkom

De wolf in de Veluwe lijkt zich permanent te gaan vestigen. De directeur van de Hoge Veluwe wil echter dat het dier van de lijst met beschermde diersoorten af moet. GroenLinks Arnhem is het hier niet mee eens en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

“We hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over wat zij vinden van de uitspraken van de directeur. Ook hebben we naar hun mening over de wolf gevraagd; of het juist moet blijven of inderdaad weg moet gaan,” vertelt fractievoorzitter van GroenLinks Marc Coenders. “Het antwoord op deze vragen kan echter nog ongeveer vier weken duren, dus tot die tijd zal de wolf zijn plekje gaan vinden in De Veluwe.”

De wolf is een beschermde diersoort en al een hele tijd niet meer aanwezig geweest in Nederland. “Het kan zorgen voor meer balans in de natuur. De natuurlijke vijanden van veel dieren in Nederland ontbreken en daar kan de wolf weer voor zorgen. In plaats van het weg te jagen moeten we zoeken naar de juiste kennis en gebieden om de wolf een goed thuis te geven. Die kenners zijn er al, en die denken wel degelijk dat er genoeg leefruimte mogelijk is”, zegt Coenders.

Deel deze pagina: