Live Live

Grootste boulderklimhal Nederland in Rijnhal gaat open

Gepubliceerd: Zaterdag 13 januari 2018 00:51

Grootste boulderklimhal Nederland in Rijnhal gaat open

Bouldercentrum Rijnboulder opent zondag zijn deuren. RijnBoulder is het nieuwste bouldercentrum van Nederland, gevestigd naast de Decathlon in de Rijnhal in Arnhem. Op nog geen 150 meter van de bestaande klimhal opent Mountain Network op zondag 14 januari de deuren van zijn zesde klim/bouldercentrum.

Op twee etages is het mogelijk om te boulderen, te trainen en te eten (ca. 2400m2). Opmerkelijk is de hoogte van de locatie en de opzet van de boulderblokken; deze staan los in de ruimte en zijn niet tegen de muur opgebouwd.

RijnBoulder heeft het grootste aantal boulder-vierkante meters van Nederland. In het centrum bevindt zich Pizzabar en Grand Café La Rocca waar op houtgestookte pizza’s en verse focaccia’s worden geserveerd. Boulderen is klimmen op wanden en blokken tot een maximum van 4,5 meter hoogte. Je hebt hierbij geen touw nodig aangezien een dikke valmat voor een zachte val zorgt.

Zondag van 10.00 tot 21.00 uur zijn bezoekers welkom om te komen boulderen. Ook Grand Café + Pizzabar La Rocca opent haar deuren en nodigt iedereen uit de op hout gestookte pizza’s en lekkere Italiaanse broodjes te komen proeven.

Tijdens de openingsdag is de entree voor ervaren boulderaars gratis. Bezoekerszonder ervaring kunnen kennismaken met de bouldersport door deel te nemen aan een introductieles.

Deel deze pagina: