Live Live

Grote brand op heide bij Arnhem

Gepubliceerd: Woensdag 10 april 2019 14:55

Grote brand op heide bij Arnhem

Een grote brand op de Arnhemse heide aan de noordzijde van de stad heeft woensdagmiddag ongeveer 25 hectare natuurgebied verwoest. Dat meldt de brandweer. Die heeft het vuur inmiddels onder controle, maar is nog wel aan het nablussen.

De grote brand woedde ter hoogte van de Clement van Maasdijklaan. De eerste melding kwam rond 14.10 uur binnen. Het ging toen om een gebied van zo'n 50 bij 50 meter. Woordvoerder Laura Willebrand van de brandweer meldt dat de brand zich later heeft uitgebreid naar 500 bij 500 meter (25 hectare).

Vanwege de omvang van de brand zijn zeker 18 eenheden van de brandweer opgeroepen. De dikke rookwolken waren in de wijde omgeving te zien, onder meer vanaf de A12 en het centrum van Arnhem. De harde wind wakkerde het vuur aan.

'We zetten vier pelotons in, dat elk bestaat uit ongeveer vier blusvoertuigen en diverse voertuigen voor watertransport', legde brandweerwoordvoerder Willebrand uit.

Toen de brand uitbrak, waren er volgens Willebrand veel militairen in het gebied. Of die bezig waren met een oefening en de brand daarbij hebben veroorzaakt, is niet bekend. 'De marechaussee zal daar zelf onderzoek naar doen', aldus de brandweerwoordvoerder.

Bron: Omroep Gelderland - Foto: Persbureau Heitink

Deel deze pagina: