Live Live

Het Jongeren Perspectief Fonds helpt jongeren met schuld in Arnhem

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 15:26

Het Jongeren Perspectief Fonds helpt jongeren met schuld in Arnhem

Het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) biedt jongeren door heel Nederland met schulden hulp. Ook de gemeente Arnhem heeft na een proeftijd een opzet voor het JPF.

Het Jongeren Perspectief Fonds biedt jongeren van 18 tot en met 27 een innovatieve aanpak aan, zodat zij niet met schulden belemmerd worden in hun ontwikkeling. Martien Louwers, wethouder schulddienstverlening, legt uit wat JPF in Arnhem inhoudt. “Wij maken samen met de jongeren afspraken om ervoor te zorgen dat ze weer perspectief hebben. Als jongeren veel schulden hebben moet diegene stoppen met studeren, omdat ze moeten werken om de schuldeisers te betalen. Het fonds praat met de schuldeisers en maakt de afspraken, zodat de jongere alleen met de gemeente van doen heeft en gewoon door kan studeren. Na een proeftijd zijn we met een opzet gekomen en dat is het JPF dat nu staat.”


De type schulden van jongeren kunnen erg verschillen. "Vaak gaat het om een achterstand bij de ziektekostenverzekering of een schuld van een telefoonabonnement. Het kan dan gaan om tweeduizend euro en zelfs oplopen tot vijftig duizend euro. De jongeren moeten altijd zelf een deel terug betalen en wij kijken dan hoe veel zij kunnen betalen. Andere manieren van aflossen - naast het bedrag dat zij zelf moeten betalen - zijn bijvoorbeeld een stage lopen of maatschappelijk werk doen", vertelt Louwers. 
 
 

Deel deze pagina: